Selemat siang
Door: moniquekortbeek
Blijf op de hoogte en volg Monique
09 Februari 2012 | Indonesië, Jakarta Pusat
Selemat siang teman dan pamili!
(goede dag vrienden en familie)
Vanuit het zeer warme Indonesie weer een berichtje. Deze week stond in de planning (zover die er is) kennismaken met het land.
Gisteren (woensdag 8-2) zijn we met de bus naar het centrum van Yogya geweest. Hier hebben we Karaton Ngayogyakarta bezocht. Dit is het 'paleis' van de sultan. Aan de ene kant erg interessant, maar veel van hetzelfde gezien. Daarna even langs de weg gelopen waar je vanalles kunt kopen in de kraampjes. Voordat we terug gingen naar Panti 2 maar even eten. Wij in een taxifiets gestapt en afgezet bij een restaurantje aan de weg. De mensen die een taxifiets hebben doen veel voor geld kwamen we achter! Voor 1000 euro fietse hij ons naar Nederland terug haha.
Aangekomen bij het restaurantje konden we kiezen uit kip, kip of kip dat achter het glas in de zon lag. Niet veel keus dus, en hopen dat onze maag dit aan kon. Wel konden we kiezen welk deel van de kip je wilde. Kippenpoten (onderste deel+nagels), kippenorganen en kippenkop wilde we ons niet aan wagen, dus maar veilig een kippenborst genomen. Dat eten zo'n ervaring kon zijn hadden we niet verwacht. We kregen de rijst met verpulverde keukenvlees en kippenborst (wel het nek gedeelte achteraf) geserveerd op een palmblad. En uiteraard zonder bestek, dus gewoon met je handen in het eten.
Bij het verlaten van het restaurant vonden we het raar dat we chocoladesoesjes in de zon zagen liggen en deze niet smeltten. Bleken eideren te zijn! Vroegen ons af of eieren met zo'n kleur gezond zouden zijn...
Terug op Panti 2 hebben we nog met de kinderen gespeeld en kunnen skypen met Nederland, super! De kinderen hier hadden nog nooit internet gehad hier en gezien dat je via de laptop kon bellen. Helemaal enthousiast.
Vandaag (donderdag 9-2) moesten we super vroeg ons bed uit. Om 4uur met een taxi naar een hotel waar een bus op ons zal wachten om ons een rondleiding te geven.
Eerst een aantal andere toeristen opgehaald (oa belgische mensen en een nederlandse man) en toen naar de Borobudur. Heel bekende tempel voor toeristen hier. Hier waren veel Indonesische studenten die engels studeerde en hielden ons telkens aan voor een praatje en natuurlijk een foto. We lijken wel een attractie hier! haha. Vooral met blonde haren. Grappig als mensen telkens roepen 'tampan tampan' en wij later horen dat dit 'heel knap' betekent.
Wanneer we op de foto stonden moest iedereen ons natuurlijk een hand geven. Gedachte hierachter is: wanneer Indonesische studenten met ons op de foto staan betekent dit gelijk dat we vrienden zijn en zij goed engels kunnen spreken. Foto is bewijsmateriaal.
Vanaf vandaag weten wij hoe Maxima zich altijd voelt! :P
Daarna de bus in naar een zilversmederij. Alles maken ze met de hand, hoe klein het ook is.
Als laatste gingen we met de bus naar de Prambanan. Tempels van stenen gemaakt, te vergelijken met de Borobudur. Cultureel dagje dus.
Even naar de kraampjes om wat fruit en groenten te halen en dan de hele middag genieten van het mooie weer hier. Zonnig en 30 graden :)
Sampei nantie!
(tot later)
(goede dag vrienden en familie)
Vanaf vandaag weten wij hoe Maxima zich altijd voelt! :P
Sampei nantie!
(tot later)
09 Februari 2012 - 10:48
Annie En Henk :
Hoi monigue je begin al aardig
indonesie,s te praten wij kijken elke morgen uit naar je verslagen zo te zien begin je al aardig te wennen aan die spinnen wij nemen aan dat de koffers inmiddels al bij jullie zijn
Groetjes Henk en Annie -
09 Februari 2012 - 17:32
Renske:
Klinkt helemaal leuk! Ik ga snel skype op mijn laptop zetten!! XXX -
10 Februari 2012 - 11:31
Annie En Henk :
hoi leuk hoor die foto,s
gr uit dit koude kikkerland -
10 Februari 2012 - 11:56
Bart:
Hallo Dames! Jullie hebben echt al een boel mooie dingen daar gezien. Was het nog steeds zo bloed heet bij de Borobudur? :-) Die eieren worden eerst gekookt en daarna mee gepruttelt in verschillende dingen, maar meestal is het stoofvlees achtig (telor Boemboe Bali). Het is een typische indonesische maatlijd. Het zijn keiharde eieren!! Lekkerder zijn de (kokos)noten snoepjes die je daar ook kunt kopen. Kleine vierkante dobbelsteentjes die beetje zoet zijn. Ook het fruit is er heerlijk als banaan, kokos, annanas, sterfruit en slangefruit (Durian hebben ze ook, maar ruikt sterker dan knoflook!!)
Qua vlees kun je de sate ook proberen (ajam=kip, kambing=geit, sapi=rund).
Selamat Makan!
Bagus, saya mau jalan-jalan djogya!!
Have fun! -
12 Februari 2012 - 11:27
Marion Kortbeek:
Hee Hoi
Ow... leuk om te lezen allemaal!!! Helemaal met een ordinair wit bolletje met boterhamworst uit de koelkast! haha. Heel veel plezier nog en ontdekze!