Laatste nieuws vanuit Yogyakarta
Door: moniquekortbeek
Blijf op de hoogte en volg Monique
23 April 2012 | Indonesië, Jogjakarta
Hallo lieve mensen,
Yes! Laatste berichtje vanuit Yogyakarta. Morgen stappen we dan eindelijk het vliegtuig in voor een welverdiende vakantie op Bali en Lombok.
Het is alweer veel te lang geleden dat we een verhaaltje hebben geplaatst. Maar de afgelopen 2 weken erg druk geweest. De laatste dingetjes regelen voor ons vertrek.
Om te beginnen moesten we een nieuw visum aanvragen voor de laatste maand. Dit heeft even geduurd, maar gelukkig is het rond. Het is hier blijkbaar heel normaal dat je 2 uur zit te wachten bij de immigratiedienst omdat ze niets gedaan hebben met onze papieren, terwijl ze hiervoor 2 weken ons paspoort in beslag hebben gehouden. Noujaaaa, we hebben hier alle tijd :P
Onze koffers zijn onderweg. Via TNT verstuurd en vermoedelijk deze week al in NL. Natuurlijk altijd afwachten of dit wel zo is. Dus morgen alleen nog maar onze rugtas volproppen en ‘gaan met die banaan ‘
Alina vond het nodig om maar eens naar een kapper te gaan. Ik durfde de gok niet aan, dus alleen maar een haarmaskertje genomen. Alina’s haren heel netje geknipt, maar haarmaskers geven voor haren zoals ik, daar bakken ze niets van. Wat had ik mn haar in de war zeg!! Dacht even dat het niet meer goed kwam. Maar gelukkig na veel pijn en moeite, en zelf mijn haar te doen, is het gelukt.
Ervaring kapper Indonesie: Ga daar nooit heen! Hehe
Afgelopen vrijdag (20-04) ben ik (Monique) naar Solo geweest om een cursus Medical Taping op de universiteit te geven. Wat een ontvangst en ervaring! 200 studenten, grote zaal, mijn naam op een spandoek, camera’s en ga zo maar door. S’middags praktijkcursus gegeven voor ongeveer 45 studenten. Ze hadden belangstelling om iets te leren, konden engels/latijns, dus erg leuke dag gehad. Deze cursus deed ik vrijwillig, maar toch vanuit de universiteit geld en een certificaat ontvangen.
Die certificaat gaat natuurlijk mee naar huis, maar dat geld heb ik gebruikt om spulletjes voor de kinderen hier te kopen. Puzzels, klei, drinkbekers (leren zelfstandig drinken), kegelspel en bal met geluid voor blinde kinderen.. Het geld dat over is zal ook gebruikt worden voor de kids.
Alina bleef deze dag thuis om de bruiloft van haar schoonzus online te volgen. Erg leuk voor haar om vanuit Indonesie toch betrokken te zijn. Dus familie van Maarten: GEFELICITEERD!
Afgelopen week ook de poppenkast afgemaakt en officieel geopend met een live show. Wat hadden de kinderen plezier hier! Erg leuk om te zien. Ons doel is bereikt, heerlijk! Nu hopen dat ze hiermee blijven spelen, maar daar zijn we niet bang voor aangezien we veel complimentjes kregen hierover en de kinderen niets anders willen dan ermee spelen.
Het werd tijd voor onze eindbeoordeling van stage. Deze was prima. Niet veel op- of aan te merken. Ook vandaag de eindpresentie gedaan voor Sayap Ibu. Echt het gevoel dat je de stage hebt afgesloten. En natuurlijk erg leuk om complimenten te krijgen over o.a. de poppenkast.
Hier weer een certificaat gekregen (‘The Sayap Ibu Foundation Indonesia), sleutelhanger, houten standaard en sjaaltjes van onze stagebegeleiders. Wij hebben de Nederlandse souvenirs (mede mogelijk gemaakt door Bart Dahlhaus) uitgedeeld. Ze waren hier erg blij mee. Dus:Bart, Terima Kasih! (dankjewel). Een aantal mensen een presentje gegeven hier, en klaar om te gaan.
Morgenvroeg (ondanks onze vrije dag) toch op tijd ons bed uit om nog voor de laatste keer met de baby’s op Panti 1 te spelen/knuffelen. Thja, we kunnen het niet laten :P
Rond 18.30 naar het vliegveld toe, en dan om 21.00 uur de lucht in!
Ik zal proberen vanuit Bali ook bericht te doen hoe het leven gaat hier.Kan niets beloven, maar zal mijn best doen. En natuurlijk foto’s plaatsen ;)
Alina gaat zaterdag Maarten ophalen op het vliegveld, dus Maarten: Tot zaterdag!
Byebye, en tot over 3 weekjes in Nederland!
En op Alina moeten jullie nog wat langer wachten, want die knoop er nog een paar weekjes achteraan.
Dikke kus,
Alina en Monique
Ervaring kapper Indonesie: Ga daar nooit heen! Hehe
Rond 18.30 naar het vliegveld toe, en dan om 21.00 uur de lucht in!
Byebye, en tot over 3 weekjes in Nederland!
Dikke kus,
Alina en Monique