Weinig nieuws dit keer - Reisverslag uit Jogjakarta, Indonesië van Monique Kortbeek - WaarBenJij.nu Weinig nieuws dit keer - Reisverslag uit Jogjakarta, Indonesië van Monique Kortbeek - WaarBenJij.nu

Weinig nieuws dit keer

Door: moniquekortbeek

Blijf op de hoogte en volg Monique

01 April 2012 | Indonesië, Jogjakarta

Deze week niet veel bijzonders meegemaakt.
Alles gaat zijn gangetje en druk met de voorbereidingen voor onze reis.
Komt dichterbij, nog 3 weken te gaan…

Maandag (26-03) naar de ambassade geweest voor het verlengen van ons visum. Samen met Intan (stagebegeleidster) die kant op gegaan. Verrassend genoeg ging dit best vlot.

Dinsdag (27-03) en woensdag (28-03) cursus gehad van Ada over het verzorgen van baby’s. Erg leuk om mee te doen. Hoe houdt je een baby vast, hoe geef je een baby melk. Diploma voor ‘mama zijn’ is binnen haha..
Dinsdagavond op bezoek geweest bij Ada in haar hotel. Lekker gezwommen in het zwembad daar en europees gegeten, heerlijk!

Woensdagavond (28-03) met Anas en Intan op pad geweest om rugzakken voor onze reis te kopen. We zijn geslaagd. Nu maar hopen dat alles erin past.

Donderdagochtend (29-03) weer naar de ambassade geweest om ons visum te betalen. Ja vreemd, je komt binnen, haalt je map met paspoort en papieren op, betaald de aanvraag en brengt de map weer terug. That’s it! Daarna therapie gegeven aan de kinderen hier, en s’middags bezig geweest voor de poppenkast. Wordt een typisch Hollandse poppenkast met klompen, molens en tulpen. De kinderen zijn erg enthousiast.

Vrijdagmorgen (30-03) nog een keer naar de ambassade. Dit keer om ons visum eindelijk op te halen. Dat is geregeld! Voordat we gaan reizen nog 1x verlengen, en dan hoeven we ons nergens meer zorgen over te maken. Toen we terugkwamen hebben we afscheid genomen van de Indonesische studenten, aangezien zij voor de laatste week op Sayap Ibu waren voor stage. Maandag zullen we 4 nieuwe studenten krijgen, afwachten maar weer..

Tegen half 11 op de scooter gestapt op weg naar het strand. Aangekomen bij het hotel (nouja onderdak) van de vorige keer, was deze helaas vol. Gelukkig was een paar honderd meter verderop nog een verblijf waar we 2 1persoons kamers hebben genomen. En dit voor maar €8.00!
Daarna gauw een duik genomen in de zee en genoten van het mooie weer. Wel oppassen met de zon, want deze was erg sterk deze dag. Dus een uurtje in de zon was meer dan genoeg voor ons witte huidje..
Tegen 20.00 uur maar eens naar ons verblijf gereden, maar 500 meter van het strand af. Was even schrikken want wat een grote hagedissen had ik op mijn kamer zeg! Stellen die kleintjes in Panti 2 niets voor.. Dus maar gauw mijn bed in en de lamp uit, zodat ik niet zie wat er allemaal rond loopt.

Zaterdag (31-03) was het prachtig weer toen we wakker werden. Toch wel speciaal hoor, wakker te worden met uitzicht door het bos naar de zee.. Gauw onze spullen gepakt en een ontbijtje genomen op het strand. Weer een dagje genoten van het zwemmen in de zee en bruin worden in de zon. Tegen 15.30 uur weer op de scooter gestapt om richting Panti2 te rijden.
De laatste paar honderd meter voor ons huis begaf ons licht op de scooter het. Levensgevaarlijk, aangezien de straten hier ook niet verlicht zijn. Dus heel langzaam naar huis gereden en balen dat we niet met de scooter naar de discotheek konden deze avond. We hadden namelijk met een meisje die we hier hadden ontmoet afgesproken, dus dit maar verzet naar volgende week.

Aangekomen op Panti 2 lagen er 3 postkaarten onder mijn deur, en kwamen ze een half uur laten een pakketje brengen. Dat maakt toch alles weer een beetje goed! Dankjewel mensen.
De laatste 3 weken hier zijn bijna aangebroken, dus post vanuit NL opsturen zal ik niet meer doen.
Aangezien postkaarten 3 weken duurt, en pakketjes minimaal een maand…

Vandaag (zondag 01-04) lekker uitgeslapen. Wasjes draaien, scooter laten maken, schoonmaken. Huishoudelijk dagje dus, en weer voorbereiden op een weekje stage.

Weinig nieuws, maar toch weer een heel verhaal..
Jullie horen weer van ons, dus tot snel!

Veel liefs,
Alina en Monique

• 01 April 2012 - 19:10

Annie En Henk:

Hoi monique hier een berichtje uit het koude gendringen wat leuk dat je nu nog 3weken moet en dan lekker vakantie maar zo te zien een zeer Luxe kamer had je daar wel aan Zee , weer hele mooie foto,s wij zien ze straks wel allemaal als je weer thuis Bent
    Groetjes