Beter nieuws
Door: moniquekortbeek
Blijf op de hoogte en volg Monique
07 Februari 2012 | Indonesië, Jakarta Pusat
Vanuit het warme Indonesie eindelijk wat beter nieuws.
Gisteren zijn we opgehaald op het treinstation in Yogyakarta en onze stagebegeleiders ontmoet. Wat een lieve mensen! Maar zoals gewoonlijk waren ze een uur te laat, en stonden ze op het verkeerde punt. Hier moeten we maar aan wennen aangezien niemand zich hier drukker maakt dan nodig is.
Allereerst maar gegeten met ons allen, want we hadden toch wel trek in wat eten. We hadden die dag alleen maar een tros bananen opgegeten met zn 2en, die we hebben gekregen van een Indonesische man in de trein. We vroegen of ze hier bananen verkoopten, en hij rende de trein uit om voor ons een tros te kopen. Erg lief.
In de trein was uiteraard ook eten te koop (vooal vlees). Waar dit vlees vandaag komt weten we niet, dus dit risico hebben we niet genomen.
Na het eten maar even de winkels in gegaan om wat kleding en spulletjes te halen aangezien we geef koffer hadden. Vreemd idee: je komt in een arm land en hebt op dat moment nog minder dan de lokale bevolking.
Ook een modem geregeld zodat we op onze kamer gewoon internet hebben, en een simkaart zodat we hier een nummer hebben en altijd bereikbaar zijn. Jammer dat deze nog niet werkt :S
De planning was om op tijd naar bed te gaan. Toen we op de kamer aankwamen was het niet erg schoon, en stikte het van de spinnen en salamanders. De klamboe zat ook in de koffer, dus het was onder een laken kruipen en proberen in slaap te vallen. Ervaring is dat die beesten na 1 dag al wennen. We kijken er niet meer zo naar.
Vandaag hebbben we kennis gemaakt in Panti 1 en Panti 2 (de 2 bebouwen waarin we stage gaan lopen). Panti 1 vooral indrukwekkend te zien hoe klein de baby's nog zijn als ze worden binnengebracht. Panti 2 alleen kinderen met een handicap die alle vormen van aandacht geweldig vinden.
Zoals ook nu. Bijna geen tijd dit bericht af te maken omdat we in de speeltuin moeten spelen haha. Dus ga er maar een eind aan breien.
Het goede nieuws was dat vandaag Alina's koffer op het vliegveld Yogyakarta was aangekomen. Dus maar meteen opgehaald. Als het goed is kan ik mijn koffer morgen of overmorgen ophalen. Heerlijk mijn eigen spulletjes!
Veel liefs uit Indonesie!
Alina en Monique
ps: wat leuk om te zien dat al zoveel mensen ons volgen en reageren op de berichten. TOP!
Veel liefs uit Indonesie!
Alina en Monique
07 Februari 2012 - 10:12
Mandy:
ahh super mooi dat de koffers weer terug zijn. echt super. ik wens je heel veel plezier en succes meid! ik ga je zeker volgen en ga elke dag even kijken of je al weer een nieuw verslag is:)
xxx -
07 Februari 2012 - 14:41
Anne:
super dat goede nieuws van jullie!! en wat knap dat de beesten al wennen monique... wel fijn dat je nu internet op je kamer hebt en niet meer 's nachts in een cafe hoefd te gaan zitten om met ons te kunnen kletsen:P
ik hou alles in de gaten hier op de site dus ik kijk al weer uit naar het volgende verslag!
liefs XX -
07 Februari 2012 - 17:29
Renske:
Haa Alina en Monique,
Wat een begin he! Pfoe, fijn dat de koffer van Alina weer terug is en de jouwne onderweg. Ooh ben helemaal benieuwd hoe het er daar uitziet enzo! Wat moeten jullie veel indrukken op doen. Heel veel plezier! En ik hou jullie berichtjes in de gaten, super leuk om te lezen!!
Liefs! -
07 Februari 2012 - 21:42
Marcella:
Ooh wat leuk om dit zo te lezen. Ga je zeker volgen.
Hel veel pleziet daar.
Groetjes marcella -
08 Februari 2012 - 11:33
Alien:
Gelukkig zijn jullie goed ontvangen en de rest komt ook allemaal goed. Leuk om te lezen dat jullie diezelfde dingen al meemaken, heel herkenbaar ;) Succes en veel plezier!! -
08 Februari 2012 - 18:11
Hee Monique,
Ook maar even kijken hoe het jullie gaat in Indonesië haha! Wat ontzettend leuk om te lezen en ook heel herkenbaar. Ik dacht toch wel dat we daar alles netjes hadden afgeplakt in de slaapkamers, maar ze komen overal tussendoor he ;) Geniet ervan want het gaat allemaal zo snel... ;)
groetjes! -
08 Februari 2012 - 20:36
Karsten & Bea:
Naar de regen schijnt altijd de zon.Geniet maar van je tijd daar want voordat je het weet zit je weer thuis Monique.(In de verbouwing van het huis ?) groetjes van fam.B.