Pechweek achter de rug - Reisverslag uit Jogjakarta, Indonesië van Monique Kortbeek - WaarBenJij.nu Pechweek achter de rug - Reisverslag uit Jogjakarta, Indonesië van Monique Kortbeek - WaarBenJij.nu

Pechweek achter de rug

Door: moniquekortbeek

Blijf op de hoogte en volg Monique

11 Maart 2012 | Indonesië, Jogjakarta

Hallo lieve lezers,

Tijd voor een verslagje, want we hebben weer veel meegemaakt afgelopen week. Vooral veel pech.

Het begon allemaal vorige week zondag (4-3). Nogal verbrand van die dag ervoor, dus even after sun kopen. Na een hele zoektocht eindelijk een winkel gevonden die dit verkocht, aangezien de Indonezen hier nooit verbranden blijkbaar. Aangekomen in het winkelcentrum deed de pinpas het niet meer. Zou geblokkeerd zijn. In NL konden ze hier niets aan doen, dus ik dinsdag (6-3)naar de Rabobank in Yogyakarta. Zij konden me (natuurlijk) ook niet helpen, tenzij ik mijn pasje afgaf en deze naar Jakarta zou sturen. Mooi niet!

Nadat we bij de Rabobank waren geweest toch maar even lekker eten. Op de terugweg een botsing gehad met de scooter. Kon er ook nog wel bij.. Gelukkig weinig schade aan de scooter en zelf alleen veel blauwe plekken opgelopen. Na dit ongelukje begon het heeeel hard te regenen, dus maar even schuilen. Na een paar uur werd het droog en startte onze scooter niet meer. Water in de motor gelopen ofzoiets.. Pfff...
Na een tijdje eindelijk verschillende mannen gevonden die dit konden maken voor ons, en vervolgens maar naar huis. Was me een dagje wel.

Woensdag (7-3) toch maar even naar het winkelcentrum om te kijken of mijn pinpas het toevallig alweer doet, aangezien ik intussen al wel weer kon internetbankieren. YES! Hij deed het weer. Hele opluchting. Vreemd hoe dit is opgelost, maar dat doet er niet toe. Blij dat ie weer werkt!
Gauw terug naar de scooter om s'middags nog therapie te geven aan de kinderen.
Scootersleutel kwijt.....!
Neeeee he!
Dus hele winkelcentrum weer doorgelopen om te zoeken. Niets gevonden. Terug bij de scooter vraag ik zo'n meisje of ze een sleutel gevonden heeft en staat ze al met onze sleutel in de hand. Ze had ons al zien staan, zeg dat iets! haha
Thuis aangekomen begint het (alweer) heel hard te regenen. Dus middagje internetten en filmpjes kijken.

Donderdag (8-3) heel druk geweest met een presentatie. Kregen (kort van tevoren) te horen dat we vrijdag een presentatie moesten geven op de Universiteit in Solo over Fysiotherapie in NL. Dus hier maar werk van gemaakt. Verder niet veel gedaan deze dag, kan er ook weinig misgaan..

Vrijdag (9-3) op tijd opgestaan om naar de Universiteit in Solo te gaan. Eerst familie van Anas (stagebegeleider) ontmoet en toen snel door naar hun school. Presentatie ging goed, waren erg enthousiast. Had een stukje over Medical Taping laten zien, en waren zo enthousiast dat ze vroegen of ik niet een keer een cursus kon geven aan de studenten hier. Geen probleem, leuk! Aangezien ik dit afgelopen jaar zelf ook gedaan heb.
Daarna samen wat gegeten en s'avonds thuis gebleven omdat jongens van beneden onze scooter hadden geleend om een kind uit Panti 2 naar het ziekenhuis te brengen. Laatste dagen hebben veel kinderen erge griep, dus zal wel in de lucht hangen.

Gisteren (zat. 10-3) lekker een eind gewandeld. Weinig lichaamsbeweging hier, dus toch proberen elke dag een stukje te gaan wandelen. s'Middags weer regen gehad en s'avonds naar discotheek 'Liquid' geweest. Weer heel anders dan de disco van vorige week. Live muziek, goedkopere drank en gemiddeld oudere mensen. Na afloop liepen we naar buiten en zagen overal dronken mensen op straat liggen. Wisten niet wat we zagen! Wat drinken de mensen hier veel en alles door elkaar, terwijl we doordeweeks nergens alcohol zien, ongelofelijk!
Gelukkig na zo'n pechweek wel een geslaagde avond gehad!

Vanmorgen (11-3) maar lekker uitgeslapen, aangezien het laat was gisteren. Verder hebben we geen plannen voor vandaag. Zou vanmiddag wel weer gaan regenen, want dit is de afgelopen 2 weken al zo. Thja, regenseizoen he..
Dus niets aan te doen.

Morgen weer beginnen aan een stageweekje ZONDER PECH.
Tijd vliegt voorbij, zijn al bijna op de helft van onze stage.
De reis voor na onze stage is bijna klaar. Eerst naar Bali en dan naar Lombok. Dan is het voor mij tijd om naar huis te gaan, en gaan Alina en Maarten nog heerlijk naar Sumatra en eilanden dichtbij Jakarta.
Dus iets om naar uit te kijken!

Hopelijk kan ik volgende week een berichtje schrijven zonder pechberichten.. hihi.
Daar gaan we voor!

Veel liefs,
Alina en Monique

• 11 Maart 2012 - 08:39

Bart:

klinkt als DON'T LIKE weekje!! Nou komt vast goed deze week. Wel jammer dat er geen foto's zijn, maar een kapotte scooter, bankpas of een enorme bak regen is natuurlijk niet zo leuk te zien. En een sleutel die kwijt is.....zet die maar eens op de foto :-P

• 11 Maart 2012 - 08:55

Annie En Henk :

Ja zo,n week kun je er weleens bij hebben he ?
    Fijn dat alles nu weer werkt.
    En geweldig dat je zoveel kansen krijgt om zoveel nieuwe dingen mee temaken
    Nou we zien weer uit naar je berichtjes doei dikke kus en de groeten aan Alina ps hier is alles prima

• 11 Maart 2012 - 13:58

Herma Hans En Kids:

Dit was met recht een vrijdag de 13de week.
    goed dat jullie deze hebben afgesloten met een avond gezellig stappen.
    Hier is alles oke,
    groetjes van het hele stel.

• 11 Maart 2012 - 20:15

Bea:

Hoi Monique hier een bericht van uit gendringen.Karsten heeft eerst jullie huis laten zien.En wat een pech heb jij ook af en toe daar.Maar de pin doet het weer shopen maar.Maar denk aan het huis.Verder doe het rustig aan heel veel liefs Karsten Bea Jarno Fenne

• 11 Maart 2012 - 21:27

Marcella Engelbarts:

hoi monique
    wat leuk om je reisverslagen te lezen.Zo te horen heb je het er geweldig naar je zin en maak je leuke dingen mee.
    Maar dat de mensen zich niet aan de afspraken en op tijd komen daar zou ik toch niet tegen kunnen. Geniet nog van de tijd dat je daar nog bent. en zal je verslagjes lezen.
    Groetjes en veel liefs xxxxx
    marcella

• 18 Maart 2012 - 11:18

Mandy:

dat is ook niet wat al die pech wat je deze week heb gehad. wel fijn dat het allemaal weer op gelost is:)
    trouwens even een vraagje? weet jij hoe duur het is om hier een profiel aan te maken! wij willen er namelijk een gaan maken als we naar australie gaan zodat de mensen die hier zijn alles weer terug kunnen lezen wat we allemaal doen:) ik hoor het wel van je! heel veel plezier nog in indonesie en we denken hier aan je:)
    xxx